NÄE HYVÄ MUSSA -HÄMEENLINNA

Onko perheenne tilanne sellainen, että tunnette tarvitsevanne tukea arjessa jaksamiseen? Elämässä voi tulla hetkiä, kun oma tukiverkko ei riitä kannattelemaan. Lapsen osallistuminen Näe hyvä mussa -ryhmään voi toimia perheenne tukena.

Näe hyvä mussa -leiritoiminnassa lapsi osallistuu viiteen viikonloppuun saman lapsiryhmän kanssa. Leirin ohjaajina toimivat Parasta Lapsille ry:n leirijohtaja ja pedagogi, sekä 3-4 koulutettua, vapaaehtoista leiriohjaajaa. He rakentavat lapsille ryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.

Näe hyvä mussa -ryhmän rutiinit vahvistavat lapsen perusturvallisuuden tunnetta. Myönteinen ja kannustava ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa. Myös vanhemmat saavat tukea lapsessa ja vanhemmuudessa olevan hyvän huomaamiseen. 

NHM -toiminta on osallistujille maksutonta, mutta ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

Kokonaisuuteen kuuluu viiden leiriviikonlopun täysihoito, ohjelma, kuljetukset sekä tapaturmavakuutus viikonloppujen ajalle. Toimintaan ilmoittautumisessa tulee mukana olla suositus joka liitetään mukaan hakemukseen. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori, järjestön työntekijä tai vastaava.Missä?
Lomakeskus Pukkilassa, Virroilla. Ruuhijärven rannalla sijaitsevassa leirikeskuksessa on oivat puitteet mukavalle tekemiselle ja ulkoilulle.

Pukkila alhaalta 96dpi
  
Leireille järjestetään kuljetus Hämeenlinnan linja-autoasemalta perjantaisin klo.17.00.  
  
Milloin?  

Leiriviikonloput keväällä 2021

29.-31.1.
19.-21.2.
19.-21.3.
16.-18.4.
14.-16.5.


Tutustu syksyn 2020 leirijohtaja Tiinaan ja leiripedagogi Karoliinaan:

Tiina Rikala

Tiina Rikala

Tiina Rikala

Moi!

Olen leirinjohtajana Pukkilan leirikeskuksessa; Hämeenlinnan Näe hyvä mussa -leireillä syksyllä 2020. Olen tehnyt useamman vuoden yhteistyötä lasten ja vanhempien kanssa varhaiskasvatuksessa ja lasten hyvinvoinnista olen päässyt huolehtimaan myös päiväkodin johtajan paikalta. Nuorten kanssa olen toiminut lastensuojelussa, vapaaehtoistyöstä minulla on kokemusta vähän mutta yhteistyöstä ja tiimityöstä sitäkin enemmän. Lasten ja nuorten hyvinvointi on minulle lähellä sydäntä ja siksi nyt leirijohtajana.

⦁ Lempiväri: sininen ja valkoinen
⦁ Lempieläin: Rane, 5-vuotias labradorin noutaja
⦁ Lempiruoka: makaronilaatikko
⦁ Lempikirja: Punahilkka
⦁ Ihailen: Rohkeita reiluja ihmisiä
⦁ Ilahdun: Huomatessani huolenpitoa, ystävällisyyttä ja reilua toisen kohtaamista

Karoliina Silokangas

Karoliina Silokangas

Karoliina Silokangas

Moikka,

Minulla on ilo olla kevään 2020 Hämeenlinnan leireillä leiripedagogina. Polkuni Näe hyvä mussa –toiminnassa aloitin vapaaehtoisena leiriohjaajana. Leiritoiminta ja hankkeen arvot sekä periaatteet tuntuivat heti omilta ja tärkeiltä. Opiskelen erityispedagogiikkaa ja olenkin viimeisiä opintoja vaille valmis erityisopettaja. Koko opiskeluajan ja sitä ennenkin olen kerryttänyt myös työkokemusta toimien lasten ja nuorten parissa muun muassa kouluissa, iltapäiväkerhossa ja harrastustoiminnassa.

Itselleni tärkeää on liikunta ja liikunnan avulla rentoutuminen vapaa-ajalla. Haluan myös leireillä tuoda esiin hyvinvointia ja liikunnan iloa sekä luoda kaikille siinä onnistumisen kokemuksia. Välillä toki tykkään nollata aivot myös katselemalla lempisarjoja ja rauhoittumalla sohvan nurkassa. Leirielämään kuuluu paljon erilaisia toimintoja ja tavoitteita. Tärkeää onkin, että kaikille lapsille voidaan tarjota jotain juuri heitä innostavaa ja miellyttävää toimintaa, jossa saa kokea onnistumisen iloa. Tähän tavoitteeseen me tiiminä pyrimme jokaisella leirillä.

Lempivärini: Musta ja oranssi.
Lempiruoka: Kaikki! Rakastan ruuanlaittoa ja kokeilen rohkeasti uusia reseptejä.
Lempikirja: Dekkarit ja ammattikirjallisuus vievät voiton.
Lempielokuva: En juuri katso elokuvia, mutta sarjoihin koukutun hyvin usein. 
Leirillä ilahdun: Ystävällisestä toiminnasta ja muiden huomioimisesta sekä mukavista hetkistä yhdessä pelaillen.
 
Tavoitteemme on, että jokaisella lapsella on palatessaan leirirepussa pussillinen onnistumisia!  
 
Haku kevään 2021 leireille on nyt auki. 
Haku päättyy 13.12.2020 ja hakijoille ilmoitetaan valinnasta viimeistään viikolla 1. 


HUOM!! Ennen kuin lähetät sähköisen hakemuksen, tallenna suosittelijan täyttämä suositus omalle koneellesi, jotta voit liittää sen hakemukseesi. Hakemus ei lähde eteenpäin ilman liitettyä sopimusta.  (tallennettava suositus)


ILMOITTAUDU
  
Muista:
- Perheen tulee olla Hämeenlinnan kaupungin asukas
- Lapsen tulee olla 9-13 -vuotias (yli 7-vuotiaat sisarukset voivat hakea mukaan jos se on perheen tilanteen kannalta paras vaihtoehto.) 
- Lapsen on kyettävä ryhmätoimintaan (ryhmässä 25 lasta), omaohjaus ja itsesäätely ikätasolla.
- Merkitse hakemukseen suosittelijan nimi ja yhteystiedot
- Suositus toimintaan. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori tai vastaava.

Hakijoille ilmoitetaan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä pääseekö lapsi mukaan toimintaan. 

Ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten toivomme, että haette paikkaa vain, jos perhe voi sitoutua toimintaan. Annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

  
Lisätietoja Näe hyvä mussa toiminnasta:  
Katja Timlin  
Puh: 050 430 6664 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

© 2020 Parasta Lapsille ry  |  Rekisteriseloste | Webdesign Pro%entti