NÄE HYVÄ MUSSA -RIIHIMÄKI

Onko perheenne tilanne sellainen, että tunnette tarvitsevanne tukea arjessa jaksamiseen? Elämässä voi tulla hetkiä, kun oma tukiverkko ei riitä kannattelemaan. Lapsen osallistuminen Näe hyvä mussa -ryhmään voi toimia perheenne tukena.

Näe hyvä mussa -leiritoiminnassa lapsi osallistuu viiteen viikonloppuun saman lapsiryhmän kanssa. Leirin ohjaajina toimivat Parasta Lapsille ry:n leirijohtaja ja pedagogi, sekä 3-4 koulutettua, vapaaehtoista leiriohjaajaa. He rakentavat lapsille  ryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.

Näe hyvä mussa -ryhmän rutiinit vahvistavat lapsen perusturvallisuuden tunnetta. Myönteinen ja kannustava ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa. Myös vanhemmat saavat tukea lapsessa ja vanhemmuudessa olevaan hyvän huomaavan näkökulman löytämiseen. 

NHM – toiminta on osallistujille maksutonta, mutta ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

Kokonaisuuteen kuuluu viiden leiriviikonlopun täysihoito, ohjelma, kuljetukset sekä tapaturmavakuutus viikonloppujen ajalle.  Toimintaan ilmoittautumisessa tulee mukana olla suositus joka liitetään mukaan hakemukseen. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori, järjestön työntekijä tai vastaava.

Missä?
Hauhon lomakeskuksessa, Hämeenlinnassa on ihana lapsille suunniteltu leirikeskus. Leireille järjestetään kuljetus Riihimäen linja-autoasemalta (Matkakeskus)

lastenkesa hauhonlomakeskus

Milloin?
Leiriviikonloput syksyllä 2019

30.8-2.9.
20.-22.9.
18.-20.10.
22.-24.11
13.-15.12.

Leiriviikonloput keväällä 2020

17.-19.1.
14.-16.2.
13.-15.3.
3.-5.4
8.-10.5.

Tutustu syksyn 2019 leirijohtaja Kaisaan ja leiripedagogi Sannaan:

Kaisa Lindström

Kaisa Lindström

Kaisa Lindström

Hei! Olen Kaisa Lindström Päijät-Hämeestä Hollolasta, Riihimäen Näe hyvä mussa-viikonloppuleirien leirijohtaja. Koulutukseni on Sosionomi (AMK) ja sosiaali-ja terveysalan ammatillinen ope. Arkityöni on lastensuojelulaitoksen johtamista ja vapaa-ajalla vietän aikaa perheen kanssa kotona, luonnossa, järvellä ja välillä kesäisin moottoripyörällä tien päällä. Lapsissa parasta on heidän aitous ja uteliaisuus, nautin todella heidän seurastaan.

 • Lempivärinä pinkin eri sävyt
 • Lempieläin on koira. Meidän perheessä on valkoinen kääpiösnautseri. Ihanan sosiaalinen ja iloisen utelias perheenjäsen. 
 • Lempiruokani on lohi.
 • Lempitekeminen on luonnossa liikkuminen ja mökkeily.
 • Lempielokuviani ovat romanttiset draamat.
 • Ihailen lempeitä rakastavia ihmisiä. Heidän seurassaan on hyvä olla.

Sanna Nieminen

Sanna Nieminen

Sanna Nieminen

Nimeni on Sanna ja saan tänä keväänä ideoida ohjelmaa leiripedagogina Hauhon leirikeskuksessa Riihimäen Näe hyvä mussa -ryhmässä. Valmistuin joulun alla Tampereen yliopistosta, jossa opiskelin sosiaalityötä sivuaineena. Toimin ensimmäisen kerran Parasta lapsille -viikonloppuryhmässä vuonna 2013 ja menetin sydämeni leiritoiminnalle ja järjestölle. Leireillä pidän erityisesti luonnossa touhuilusta, rasti- ja seikkailuradoista, askartelusta ja hamahelmitaiteilusta, yhteisien satujen keksimisestä, rauhallisista juttelutuokioista, nuotiohetkistä… Riemuitsen, kun leiriläiset löytävät uusia ystäviä, innostuvat uusista leikeistä ja toiminnasta.

 • Lempiväri: vihreä kuin sammalmatto, sininen kuin taivas, punainen kuin omena
 • Lempieläin: kani
 • Lempiruoka: chiliset kasvisruoat
 • Lempikirja: sanakirja, matkakuvaelmat
 • Ihailen: Peppi Pitkätossu
 • Ilahdun: uusista leiriystävyyksistä, hymyistä leirinuotiolla, kanttarelliryppään löytämisestä


Tavoitteemme on, että jokaisella lapsella on palatessaan leirirepussa pussillinen onnistumisia!

Haku kevään leireille 2020 on auki!! (Haku päättyy 13.12.2019)
Huom! Ennen kuin lähetät sähköisen hakemuksen, tallenna suosittelijan täyttämä suositus omalle koneellesi, jotta voit liittää sen hakemukseesi. (tallennettava suositus)


ILMOITTAUDU

Muista:
- Perheen tulee olla Riihimäen asukas.
- Lapsen tulee olla 9-13 -vuotias (yli 7-vuotiaat sisarukset voivat hakea mukaan jos se on perheen tilanteen kannalta paras vaihtoehto.) 
- Lapsen on kyettävä ryhmätoimintaan (ryhmässä 25 lasta), omaohjaus ja itsesäätely ikätasolla.
- Merkitse hakemukseen suosittelijan nimi ja yhteystiedot
- Suositus toimintaan. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori tai vastaava.

Hakijoille ilmoitetaan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä pääseekö lapsi mukaan toimintaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten toivomme, että haette paikaa vain, jos voit sitoutua toimintaan. Annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

Lisätietoja Näe hyvä mussa -toiminnasta:
Katja Timlin
Puh: 050 430 6664 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

© 2019 Parasta Lapsille ry  |  Rekisteriseloste | Webdesign Pro%entti
NHM joulukortti 2019