NÄE HYVÄ MUSSA -RIIHIMÄKI

Onko perheenne tilanne sellainen, että tunnette tarvitsevanne tukea arjessa jaksamiseen? Elämässä voi tulla hetkiä, kun oma tukiverkko ei riitä kannattelemaan. Lapsen osallistuminen Näe hyvä mussa -ryhmään voi toimia perheenne tukena.

Näe hyvä mussa -leiritoiminnassa lapsi osallistuu viiteen viikonloppuun saman lapsiryhmän kanssa. Leirin ohjaajina toimivat Parasta Lapsille ry:n leirijohtaja ja pedagogi, sekä 3-4 koulutettua, vapaaehtoista leiriohjaajaa. He rakentavat lapsille  ryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.

Näe hyvä mussa -ryhmän rutiinit vahvistavat lapsen perusturvallisuuden tunnetta. Myönteinen ja kannustava ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa. Myös vanhemmat saavat tukea lapsessa ja vanhemmuudessa olevaan hyvän huomaavan näkökulman löytämiseen. 

NHM – toiminta on osallistujille maksutonta, mutta ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

Kokonaisuuteen kuuluu viiden leiriviikonlopun täysihoito, ohjelma, kuljetukset sekä tapaturmavakuutus viikonloppujen ajalle.  Toimintaan ilmoittautumisessa tulee mukana olla suositus joka liitetään mukaan hakemukseen. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori, järjestön työntekijä tai vastaava.

Missä?
Hauhon lomakeskuksessa, Hämeenlinnassa on ihana lapsille suunniteltu leirikeskus. Leireille järjestetään kuljetus Riihimäen linja-autoasemalta (Matkakeskus)

lastenkesa hauhonlomakeskus

Milloin?

Leiriviikonloput keväällä 2021:

22.-24.1.
12.-14.2.
12.-14.3.
9.-11.4.
14.-16.5.Tutustu kevään 2021 leirijohtaja Joonakseen ja leiripedagogi Henrikaan:

Joonas Palsio

Joonas Palsio

Joonas Palsio

Joonas Palsio on kuhmolaislähtöinen teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja parkourammattilainen. Viime vuosina Joonas on työskennellyt mm. parkourohjaajana, draamapedagogina, yhteisötaiteilijana, hankekoordinaattorina sekä vuorovaikutuskouluttajana. Kesällä 2020 hän aloitti Riihimäen NHM-leirijohtajana.

Teatterin ja parkourin ohella Joonas suhtautuu intohimoisesti musiikkiin, seikkailuihin ja pelaamiseen. Pelaamisen saralla erityishuomiota saavat lauta- ja korttipelit, mutta kaikenlaiset pelit videopeleistä liveroolipelaamiseen ja joukkueurheiluun kiinnostavat häntä. Kirjavaa peliosaamistaan Joonas tahtoo ammentaa myös leirityöhön; pelillistäminen on oiva keino luoda haasteita ja osallisuuden muotoja, jotka tehostavat osallistujien motivaatiota ja vuorovaikutuskeinoja.

“Jokainen ihminen on luova. Jokainen lapsi antaa luovuutensa kukkia, mutta aikuistuessaan moni nuori kasvatetaan uskomaan, että luovuus on vain harvoille ja valituille, tai että sen toteuttaminen vaatii erityistaitoja. Kuitenkin luovuus on kuten liikunta - sen puute näivettää ja turhauttaa meitä varkain, mutta sen toteuttaminen itselle sopivalla tavalla saa ihmisen innostumaan ja kukoistamaan.”
- J. Palsio

Henrika Punnonen

Henrika Punnonen

Henrika Punnonen

Heippa!

Olen Henrika ja syksyllä 2020 toimin leiripedagogina Riihimäen Näe hyvä mussa -leireillä. Olen kotoisin Kuopiosta, mutta nykyään asun Helsingissä. Vapaa-ajallani nautin mökkeilystä, vesillä ja metsässä liikkumisesta, sekä lukemisesta. Myös liikunta ja ystävät saavat hyvälle mielelle. Haaveilen omasta koirasta ja yritänkin kovasti löytää pientä villakoiranpentua :) Leirielämään rakastuin lapsena partiossa. Tykkään istua nuotiolla, ihmetellä luontoa ja syödä ulkona. Koulutukseltani olen erityisopettaja. Olen ollut ohjaajana monilla lasten leireillä ja toiminut valmentajana urheiluharrastuksissa. Tällä hetkellä työskentelen alakoulussa erityisluokanopettajana ja opetan myös hieman ruotsia yläkoululaisille.

⦁ Sauna ja muurikkaletut ovat lempijuttujani kesässä
⦁ Harrastan jalkapalloa ja tykkään muutenkin pallopeleistä, pingiksessä olen aika hyvä!
⦁ Minulla on kotonani paljon kasveja, varsinkin kaktuksia on monta
⦁ Lempiruokani vaihtelee, juuri nyt suosikkeina ovat avokadopasta ja sushi
⦁ Kamera kulkee usein mukana ja valokuvaus on yksi harrastuksistani

Lasten ja nuorten kanssa parasta on yhdessä tekeminen, nauraminen, kiireettömät keskustelut ja onnistumisen ilo. Mukavaa päästä tutustumaan ja leireilemään teidän kanssa!


Tavoitteemme on, että jokaisella lapsella on palatessaan leirirepussa pussillinen onnistumisia!

Haku kevään 2021 leireille on auki.  
Haku päättyy 13.12.2020 ja hakijoille ilmoitetaan valinnasta viimeistään viikolla 1. 

HUOM!! Ennen kuin lähetät sähköisen hakemuksen, tallenna suosittelijan täyttämä suositus omalle koneellesi, jotta voit liittää sen hakemukseesi. Hakemus ei lähde eteenpäin ilman tallennettua suositusta.  (tallennettava suositus)

ILMOITTAUDU

Muista:
- Perheen tulee olla Riihimäen asukas.
- Lapsen tulee olla 9-13 -vuotias (yli 7-vuotiaat sisarukset voivat hakea mukaan jos se on perheen tilanteen kannalta paras vaihtoehto.) 
- Lapsen on kyettävä ryhmätoimintaan (ryhmässä 25 lasta), omaohjaus ja itsesäätely ikätasolla.
- Merkitse hakemukseen suosittelijan nimi ja yhteystiedot
- Suositus toimintaan. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori tai vastaava.

Hakijoille ilmoitetaan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä pääseekö lapsi mukaan toimintaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten toivomme, että haette paikaa vain, jos voit sitoutua toimintaan. Annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

Lisätietoja Näe hyvä mussa -toiminnasta:
Katja Timlin
Puh: 050 430 6664 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

© 2020 Parasta Lapsille ry  |  Rekisteriseloste | Webdesign Pro%entti