NÄE HYVÄ MUSSA -TAMPERE

Onko perheenne tilanne sellainen, että tunnette tarvitsevanne tukea arjessa jaksamiseen? Elämässä voi tulla hetkiä, kun oma tukiverkko ei riitä kannattelemaan. Lapsen osallistuminen Näe hyvä mussa -ryhmään voi toimia perheenne tukena.

Näe hyvä mussa -leiritoiminnassa lapsi osallistuu viiteen viikonloppuun saman lapsiryhmän kanssa. Leirin ohjaajina toimivat Parasta Lapsille ry:n leirijohtaja ja pedagogi, sekä 3-4 koulutettua, vapaaehtoista leiriohjaajaa. He rakentavat lapsille  ryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.

Näe hyvä mussa -ryhmän rutiinit vahvistavat lapsen perusturvallisuuden tunnetta. Myönteinen ja kannustava ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa. Myös vanhemmat saavat tukea lapsessa ja vanhemmuudessa olevan hyvän huomaamiseen. 

Kokonaisuuteen kuuluu viiden leiriviikonlopun täysihoito, ohjelma, kuljetukset sekä tapaturmavakuutus viikonloppujen ajalle. Toimintaan ilmoittautumisessa tulee mukana olla suositus joka liitetään mukaan hakemukseen. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori, järjestön työntekijä tai vastaava.


Missä?
Lomakeskus Pukkilassa, Virroilla. Ruuhijärven rannalla sijaitsevassa leirikeskuksessa on oivat puitteet mukavalle tekemiselle ja ulkoilulle.

Pukkila alhaalta 96dpi

Leireille järjestetään kuljetus Tampereen linja-autoasemalta perjantaisin klo. 18.00. 

Milloin?

Kevään 2022 leiripäivät: 

- 21.-23.1.
- 11.-13.2.
- 11.-13.3.
- 8.-10.4.
- 6.-8.5.

Tutustu kevään 2022 leirijohtaja Marianneen ja leiripedagogi Mariin:

 • Marianne Roponen
  Marianne Roponen

  Marianne Roponen

  Moikka. Olen Marianne Roponen. Olen ammatiltani sellonsoiton opettaja ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Teen molempia töitä osa-aikaisesti ja näiden lisäksi toimin nyt kevätkaudella 2022 Näe hyvä mussa -leirien johtajana. Tämä työ onkin minulle uusi juttu, ja odotan sitä innokkaasti.

  Asun Ylöjärven perukoilla 8- ja 10-vuotiaiden lasteni, aviomieheni ja koira-vanhuksen kanssa. Vapaa-ajalla ulkoilen paljon metsässä, touhuan lasten kanssa ja kodin askareiden parissa, soitan, leivon ja tapaan ystäviä. Pidän monenlaisesta liikunnasta ja aktiivisesta elämästä.

  Eläimet ovat sydäntä lähellä. Meillä asuvan labradorinnoutajan lisäksi haaveilen kissasta, omasta pienestä kanalasta ja kesälampaasta. Nuorempana kävin ratsastamassa ja se olisi hauska aloittaa uudelleen.

  Lempi vuodenaikani ovat kevät ja kesä. Keväisin on ihana käydä retkillä ja seurata luonnon puhkeamista kukkaan. Kesässä parasta on lämmin vesi ja auringon valo, kesällä onkin mukava viettää aikaa järvellä suplautaillen ja uiden.
  Odotan innokkaasti leirejä ja että pääsemme tutustumaan toisiimme. Toivon, että saamme yhdessä kokea siellä paljon iloa, naurua ja onnen hetkiä. Nähdään tammikuussa leirillä.
 • Mari Kolehmainen
  Mari Kolehmainen

  Mari Kolehmainen

  Moi!

  Olen Kolehmaisen Mari, elämään uteliaisuudella suhtautuva ihmisolento Tampereelta. Ammatiltani olen erityisopettaja ja keväällä 2022 toimin ensimmäistä kertaa Näe hyvä mussa -leireillä leiripedagogina. Odotan leirejä innolla!

  Minulle tärkeitä harrastuksia ovat retkeily ja keikoilla käyminen. Tykkään myös kiipeilemisestä, melonnasta ja kävelylenkeistä lähimetsässä ystävien kanssa. Lempivärini on vihreä ja lempiruokani sienirisotto. Rakastan aamun ensimmäisiä auringonsäteitä, vuodenaikojen vaihtelua, nuotiolettuja, narua ja hymyjä, saunomista ja lumisadetta. Arjen pienet ilot ja seikkailut auttavat pitämään mielen ja kehon virkeänä.

  Näe hyvä mussa -leireiltä odotan mukavaa yhdessäoloa, iloa ja naurua, pieniä suuria seikkailuja, hyvän huomaamista ympärillämme ja vahvuuksien vahvistumista. Nähdään kevään leireillä!Tavoitteemme on, että jokaisella lapsella on palatessaan leirirepussa pussillinen onnistumisia!

Haku kevään 2022 leirille on nyt auki. (Valinnat ilmoitetaan viimeistään tammikuussa sähköpostilla). 

HUOM! Ennen kuin lähetät sähköisen hakemuksen, tallenna suosittelijan täyttämä suositus omalle koneellesi, jotta voit liittää sen hakemukseesi. Hakemus ei lähde eteenpäin ilman tallennettua suosistusta. (tallennettava suositus)

ILMOITTAUDU

Muista:
- Perheen tulee olla Tampereen kaupungin asukas
- Lapsen tulee olla 9-13 -vuotias (yli 7-vuotiaat sisarukset voivat hakea mukaan jos se on perheen tilanteen kannalta paras vaihtoehto.) 
- Lapsen on kyettävä ryhmätoimintaan (ryhmässä 25 lasta), omaohjaus ja itsesäätely ikätasolla.
- Merkitse hakemukseen suosittelijan nimi ja yhteystiedot
- Suositus toimintaan. Suosittelija voi olla esimerkiksi kunnan perhetyöntekijä, koulukuraattori tai vastaava.

Hakijoille ilmoitetaan viimeistään tammikuussa pääseekö lapsi mukaan toimintaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Moni lapsi haluaa mukaan toimintaan, joten toivomme, että haette paikkaa vain, jos perhe voi sitoutua toimintaan. Annattehan paikan toiselle jos ette ole varmoja sitoutumisesta.

Lisätietoja Näe hyvä mussa -toiminnasta:
Milla Kouri
Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori
050 430 6663
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

© 2021 Parasta Lapsille ry  |  Rekisteriseloste  |  Webdesign Pro%entti